מי ומי בממולאים
1 דלורית קטנה3 קישואים
3 בצל בינוניים צרים
2 עגבניות
4 פלפלים
3 גזרים חתוכים לטבעות דקות להנחה בתחתית הסיר
לתערובת המילוי
1 כוס אורז עגול
1/2 בצל מגורד גס בפומפיה
1 גמבה אדומה מגורדת גס
1 גזר מגורד דק
מלח פלפל
חופן נדיב של נענע טריה קצוצה
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
2 כפות סילאן
1 כף גדושה רסק עגבניות
'מרפדים' את הסיר בגזרים החתוכים.
לריקון הירקות נעזרת בכפית פריזיאן וגם המרוקן קישואים.
אני אוהבת תחילה למקם את הירקות בסיר, בודקת את הסידור האופטימלי כך שכולם ייכנסו בנינוחות. שמה לב גם שהמכסה נסגר כמו שצריך.
מתחילה לרוקן את הירקות ולהכין למילוי.
לרוב ההקישואים גבוהים ואז מחלקת לשניים, ורק אז מרוקנת את המלית. שמה לב להשאיר פתח רק מצד אחד...
גם את הדלורית אני חוצה לרוחב ואז מנקה מהגרעינים.
שומרת את כל ה'מכסים'
ממלאים במלית ומחזירים לסיר.
הרוטב
שארית רסק העגבניות
4 כוסות מים רותחים
2 כפות נענע יבשה
קורט אגוז מוסקט
1 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
4 כפות סילאן
הרוטב אמור להגיע כמעט עד לקצה שפת הפלפלים, 'המכסים' מבצבצים וזה בסדר שהרוטב לא מכסה אותם עד הסוף.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
טעים במיוחד יום אחרי הבישול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה