יום ראשון, 4 באוגוסט 2013

דלעת ערמונים וערמונים!


אני אוהבת לאפות דלעות ערמונים כמו שהן, שלמות, בתנור. לאחר מכן קל מאד לחלץ את ליבת הגרעינים ולהפריד אותן מהקליפה. אפשר להגיש אותן בכל כך הרבה ואריאציות- חתוכות, ממולאות, כבסיס לקינוח מתוק ועוד.

הפעם החלטתי להכין מהן מחית בצורת גבעות- אפויות פעמיים בתנור. במקום גבעות ניתן ליצור עם שתי כפות צורת לביבה ואז הכמות מוכפלת והמרקם הופך ליותר קראנצ'י.


12 דלועיות ערמונים
100 גרם ערמונים
2 חלמוני ביצה
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות שמן זית
מעט אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון
פלפל שחור


מחממים תנור ל- 220 מעלות. שמים את הדלועיות בתבנית, על נייר פרגמנט, ככה כמו שהם. אופים בין 50 דקות לשעה, עד שניתן להחדיר דרך הקליפה קיסם בקלות. מוציאים מהתנור ומצננים למספר דקות.
מנמיכים טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות.

חוצים את הדלועיות לרוחב ומוציאים בעזרת כף את הגרעינים. באותו אופן, עם הכף, מוציאים לקערה את בשר הדלעת. מועכים למחית חלקה בעזרת מזלג.
חותכים את הערמונים לחתיכות, עם הידיים, באיזה גודל שיוצא. מוסיפים למחית. מוסיפים את התבלינים, סירופ המייפל, שמן הזית והביצים. בוחשים לתערובת אחידה הומוגנית.

בעזרת כף גלידה יוצרים גבעות מהמחית ומסדרים באופן מרווח בתבנית על נייר אפיה חדש. כדאי להרטיב במים את הכף בכל פעם מחדש, על מנת שהתערובת תחליק בקלות לתבנית.

אופים כחצי שעה, עד שהתערובת מתייצבת ומשחימה.






 

2 תגובות:

  1. אנונימי28 אוגוסט, 2013

    נראה מדהים וטעים
    כל הכבוד
    בלוג מושקע ויפה

    השבמחק
  2. אנונימי28 אוגוסט, 2013

    נראה מדהים וטעים
    כל הכבוד
    בלוג מושקע ויפה

    השבמחק