הגירסה הצמחונית קלילה, בריאה ועשירה בטעמים.
6 פלפלים
במעבד מזון עם דיסקית פומפיה דקה:
1 בצל קטן1 עגבניה
1 גזר
1 קישוא
בקערה:
תערובת הירקות מהמעבד מזון1 כוס אורז עגול
1/2 כוס נענע טריה, קצוצה דק
3 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
1 כף עלי אורגנו טרי קצוץ (או 1/2 כפית אורגנו מיובש)
2 כפות צנוברים
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור1 כפית שטוחה מלח
1 כף שמן קנולה
לרוטב:
2 גזרים חתוכים לטבעות3 שיני שום קלופות, שלמות
200 גרם רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף/ ירקות
1/4 כפית פלפל שחור
4 כוסות מים
חותכים לרוחב את ׳מכסה׳ הפלֿפלים ומנקים את הליבה מזרעים. שומרים את ה׳מכסה׳ לבישול. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז, רצוי שלא לדחוס את האורז יתר על המידה. מסדרים את הפלפלים יפה בסיר. ניתן לצקת כף או שתיים של הרוטב מעל לפלפלים. מניחים את ׳מכסי׳ הפלפלים מעל. יוצקים את הרוטב עד לגובה הפלפלים, במידה והרוטב אינו מספיק אפשר להוסיף עוד מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ- 45 דקות עד שעה.
נראה כרגיל מדהים
השבמחק