יום שישי, 31 באוקטובר 2014

מרק סלק, גזר, קינואה ועדשים


מסוף הקיץ אני מקפידה לעקוב באדיקות אחרי כל סממן המבשר סתיו. כל חצב חדש שמפציע, כל דיווח על נדידת ציפורים מביא עימו התרגשות של עונת מעבר וציפיה לבאות. הבוקר ירד גשם רציני של ממש, השאיר אחריו שלוליות ענק וריח... הריח המשכר של אחרי הגשם. איזו שמחה! 

בקיץ האחרון גיליתי (באיחור אופנתי) את חדוות מיצי הירקות השונים. המיץ המועדף עלי הוא שילוב של סלק, סלרי וגזר - טרי, בריא ומרענן. זו הגרסה החורפית- מרק עשיר, סמיך, אדמדם, מנוקד בירוק ומשופע בבריאות.



2 בצלים- חתוכים בגסות לקוביות. 

במעבד מזון או פומפיה גסה מגרדים: 
1 סלק בינוני
3 גזרים מגורד 
1 שורש פטרוזיליה 

5 גבעולי סלרי (עלים + גבעול)- חצויים לאורכם וחתוכים לטבעות

1/4 כוס קינואה
1/8 כוס עדשים שחורות

פלפל שחור גרוס, מלח גס
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 כף גדושה רסק עגבניות
6 כוסות מים

ב- 5 דקות האחרונות לבישול מוסיפים:
1 כפית שטוחה חוויאג׳ למרק
5 גבעולי נענע טריה, קצוצים דק
מיץ מלימון שלם

מאדים את הבצל במעט שמן עד לשקיפות. מוסיפים את הירקות המגורדים ואת הסלרי, העדשים, הקינואה, המים, מלח, פלפל, רסק עגבניות ואבקת מרק. מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים כ-30 דקות. ב- 5 דקות האחרונות לבישול מוסיפים את החוויאג׳, הנענע ומיץ הלימון.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם הרצוי. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה