יום שני, 15 באוקטובר 2012

סלט שורשים של סתיו ~ Autumn Root Salad


לפעמים אין כמו שוטטות בטלה לקבלת השראה לבישול. בייחוד אם השוטטות היא בשוק האיכרים. השלל היומי כלל צרור גזרים צבעוניים, עם העלים הירוקים (כמו בסרטים המצוירים) וסלקים קטנים חמודים, עדיין עם החול מהאדמה. הצבעים העזים בסלט הצליחו לעורר געגועים לסתיו ושלכת בארצות רחוקות…



לסלט

3-4 סלקים קטנים
1 גזר לבן, קלוף
2 גזרים כתומים, קלופים
4 צנוניות עם הקליפה
1 תפוח עץ ירוק (גרני סמית), עם הקליפה


רוטב

1/4 כוס שמן קנולה
1/8 כוס חומץ בן יין לבן
2 כפות סוכר
קורט מלח ופלפל

פורסים את הירקות לרוחבם, לטבעות דקות ככל הניתן. אני משתמשת במנדולינה לשם כך. מערבבים היטב בצנצנת את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל לסלט. הסלק מעביר מצבעו העז לשאר הירקות כשמערבבים. הסלט טעים עוד יותר לאחר 'מנוחה' במקרר (כשעה) עם הרוטב. 





Sometimes all you need for inspiration is a visit to your local farmers market. It's autumn now, and I'm making a crunchy root salad, with all the blazing colors of fall foliage. 


Salad

3-4 small beets
1 parsnip, peeled
2 carrots, peeled
4 radishes, unpeeled
1 granny- smith apple, unpeeled, divided into quarters

Dressing

1/4 cup vegetable oil
1/8 cup white wine vinegar
2 tablespoons sugar
Pinch of salt and pepper

Using a mandoline slicer, cut all the vegetables crosswise, into thin slices. Combine all dressing ingredients in a jar and shake well. Pour over the salad. 




3 תגובות:

  1. איזו צבעוניות מדהימה!
    מרשים מאוד!

    השבמחק
  2. נראה ממש סלט שלכת
    נפלא
    אמא

    השבמחק
  3. נראה מדהים

    השבמחק