מדובר בקיגל המתוק המצויין של סבתא שלי. כמובן שכאשר מדובר בעוגות של סבתא כמעט בלתי אפשרי לחקות את הטעם המקורי (או הכמויות המדוייקות…).
400 גרם איטריות ביצים דקות
1/2 כוס שמן
1/4 1 כוס סוכר
2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 חופנים של שקדים מולבנים חצויים, או בצורת 'גפרורים'
2 חופנים של צימוקים
1 קופסה קטנה של אננס חתוך (230 גרם)
1 כף קינמון
5 ביצים
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מבשלים את האטריות בסיר גדול עם מים רותחים כמחצית הזמן המומלץ, לדרגת אל דנטה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב, כאשר את הביצים תמיד נוסיף בסוף. מערבבים שוב ויוצקים לתבנית 26 או 28 עמוקה. אופים כ- 50 דקות.
By far the best sweet kugel I've ever eaten! All of the credit goes to my grandmother.
400 g thin egg noodles
1/2 cup oil
1 1/4 cup sugar
2 granny smith apples, peeled and cut to small cubes
3 handfuls of blanched almonds, halved
2 handfuls of raisins
230 g canned pineapple, drained and cut to small pieces
1 tablespoon cinnamon
5 eggs, beaten
Preheat oven to 180 C. Cook the noodles in a large pot of boiling water until tender but not over soft (al dente). Drain and transfer to a large bowl. Put oil, sugar, almonds, raisins, apples, pineapple and cinnamon. Mix well. Pour the beaten eggs and mix until combined. bake for about 50 minutes.
ענתי איזה יופי
השבמחק