יום שני, 22 באוקטובר 2012

עוגת קוקוס ריבה ~ Coconut Strawberry Cake


עוגה בטעם של פעם. זו הווריאציה הביתית שלי.


תבנית בקוטר 23 ס"מ.


לבסיס


5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
1 כף תמצית ווניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה


למלית


1/2 כוס ריבת תות


לציפוי קוקוס


5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כוס קוקוס

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
טורפים יחדיו את החלמונים עם הסוכר, מיץ התפוזים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, מערבבים רק עד שהוא נטמע בתערובת. מעבירים לתבנית משומנת ואופים עד שהחלק העליון של העוגה מזהיב ומתייצב, זה לוקח בערך 10-15 דקות. 
בינתיים, בזמן שהעוגה בתנור, מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הקוקוס בהדרגה, כל פעם חצי כוס. מקפלים לתוך הקצף בעדינות. כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים בעדינות את הריבה ומשטחים מעליה את התערובת הקוקוס. אופים עוד 15-20 דקות, עד להשחמה של ציפוי הקוקוס.



My version of an old classic. The easiest way is to start with the base. While the base is baking prepare the topping. Then all that's left is to put together all of the layers and bake.



Base

5 egg yolks
1/2 cup sugar
1/2 cup orange juice
1/2 cup oil
1 tablespoon vanilla extract
1 cup flour
1 teaspoon baking powder

Filling

1/2 cup strawberry jam

Coconut Topping

5 egg whites
1/2 cup sugar
1 1/2 cup coconut

Preheat oven to 180 degrees C. Whisk egg yolks, sugar, orange juice, vanilla extract and oil until combined. Add baking powder, flour and stir shortly, just until it's blended. Pour the batter into a 23 cm cake pan. Bake 10-15 minutes or until golden brown and firm on top. 
Spread the jam gently over the base.
Use a stand mixer to beat (at high speed) the egg whites. Gradually add in sugar while beating, until stiff peaks are formed. Fold in coconut, half a cup at a time. Spread the coconut evenly over the jam. Bake for another 15-20 minutes, until golden brown.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה