יום שבת, 6 ביולי 2013

סלט עגבניות שרי, בזיליקום וקלמאטה ~ Tomato, Basil and Kalamata Salad


סלט קיץ צבעוני וקליל.

כשיש מעט מאד רכיבים, כדאי להשתמש בחומרי גלם איכותיים.

מכינים סמוך להגשה. מערבבים הכל בעדינות עם הרוטב ומגישים. 


כ- 30 עגבניות שרי ממגוון סוגים (אני הכי אוהבת מנומרות), חצויות
8 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות (מניחים את העלים אחד על השני, מגלגלים וחותכים)
חופן זיתי קלמאטה מגולענים, חתוכים גס
צנוברים קלויים
גבינת פטה (אופציונלי, טעים בהחלט גם ללא)

לרוטב
1/4 כוס שמן זית
1/8 כוס מיץ לימון
מלח, פלפל





30 cherry tomatoes, halved
handful Kalamata olives, halved
8 basil leaves, cut into thin strips (best way to do that is to place the leaves one on top of the other, roll and cut)
roasted pine nuts
feta cheese (optional)

Dressing

1/4 cup olive oil
1/8 cup lemon juice
salt and pepper



תגובה 1:

  1. אנונימי07 יולי, 2013

    אכן יופי של אוכל
    נראה מקסים ויופי שחזרת עם מתכונים קלים טובים ויפים

    השבמחק