טעם של ראש השנה עבורי הוא טעמה של עוגת הדבש המשפחתית- של סבתי או של אמי. המצרכים הבסיסיים דומים- במתכון אחד מפרידים ביצים, בשני לא… אבל איכשהו אף פעם לא קיבלתי את אותו הטעם. עד שבראש השנה שעבר, אגב שיחת חולין במטבחה של אמי יצא לאור סוד קסמה של העוגה… היא משתמשת בקפה במקום בתה. מייד בצאת החג ביררתי את העניין עם סבתי והסתבר שהיא בכלל משתמשת ביין מתוק או בליקר שמחליף את כוס התה.
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס שמן
1 כוס קפה פושר (מ- 1 כפית נס)
6 ביצים
3 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף גדושה קינמון
1/4 כפית ציפורן
קמצוץ הל (אם אוהבים)
מחממים תנור מראש ל- 165 מעלות. במיקסר יד מקציפים את הסוכר ביחד עם החומרים הרטובים (שמן, דבש, קפה, ביצים) מספר דקות עד לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים לתערובת חלקה וללא גושים. אופים כ- 40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
To me- the High Holy Days is that time of the year for honey cakes (yes, I know, not just for that). I just love my mom's or my grandmother's honey cake. I never quite realized what was it about them that made them different from other cakes- but could tell that there was one for sure. Until last year- the secret was finally reviled. My mom actually uses coffee (instead of tea) and as for my grandmother- her preference is for a liquer. So... this year, finally, my cake has a taste of home.
1 cup sugar
1 cup oil
1 cup of lukewarm coffee
6 eggs
3 cups flour
1 tablespoon of baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 heaping tablespoon cinnamon
1/4 teaspoon cloves
Pinch of cardamom
Preheat oven to 165 degrees C. Whisk well (I used a hand mixer) sugar with all wet ingredients (oil, honey, coffee, eggs) until the mixture is fluffy and combined. Add dry ingredients and stir until its smooth and lump free. Bake for about 40 minutes, until a toothpick comes out clean with few crumbs.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה