יום שני, 10 בספטמבר 2012

פיצה בשרית ~ Meat Pizza



אני חובבת עגבניות, בכל צורה שהיא, בכל שעה ביום. החצי השני שלי מסוגל לעכל את היופי האדום רק במידה והוא מרוסק, מוחבא היטב ומבצבץ מתחת לשכבות גבינה בפיצה. לעומת זאת הוא חובב בשר מושבע. בשל כך הוחלט לנסות הערב פיצה בשרית- גרסה ביתית ללחמא עג'ון. והרי היא לפניכם.

לבצק



10 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
2/3 כוס (160 מל) מים חמימים
2 כפות שמן זית
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח

בקערית קטנה שמים את השמרים, הסוכר והמים ומערבבים. מניחים ל-5 דקות בצד לתסיסה ראשונית. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את שאר החומרים. לשים 3-4 דקות. מכסים ומתפיחים בטמפ' החדר כשעה, עד שהנפח מוכפל. 

לתערובת הבשר

2 בצלים אדום/ לבן
פלפל שחור גרוס
600 גרם בשר בקר או טלה טחון
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
תערובת פלפל ב-4 צבעים
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית קינמון
חופן צנוברים

מטגנים את הבצל במעט שמן עד שנהיה שקוף. מוסיפים פלפל ואת הבשר ומבשלים עד שמקבלים פירורי בשר. מוסיפים תבלינים וצנוברים ומבשלים עוד קצת- עד שלא נותרים נוזלים במחבת. 

לרוטב העגבניות


1 רסק עגבניות קטן
1/2 1 מיכל רסק העגבניות- מים 
1 שן שום פרוסה
1 כפית אבקת מרק
1 כפית סוכר
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית קינמון
קורט גרגירי כוסברה טחונים
1/4 כפית פלפל שחור טחון

מביאים לרתיחה את הרסק והמים. מנמיכים אש, מוסיפים את שיני השום והתבלינים ומביאים שוב לרתיחה. מצמצמים מעט את הרוטב. מתקבל רוטב עם טעם עז- לא לדאוג, מתאזן היטב עם התבלון העדין של הבשר.

הרכבה ואפיה

מחממים תנור ל- 225 מעלות. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לאליפסה או עיגול גדול, או לעיגולים קטנים. מברישים בשמן זית ומורחים את רוטב העגבניות. עורמים בנדיבות את תערובת הבשר ולתנור ל-12 דקות. 


I happen to love tomatoes. My dear husband could only eat the red beauties only if they are well hidden underneath layers of cheese on a pizza. On the other hand  he's a carnivore. And for that particular reason I decided to try a meat pizza for dinner -a home version to Lah'ma- Ag'oon. 


Dough

10 gr. fresh yeast
1 teaspoon of sugar
2/3 cup (160 ml) warm water
2 tablespoons olive oil
2 cups flour
1/2 teaspoon salt

In a small bowl mix the yeast, sugar, water and stir. Set aside  for about 5 minutes. Pour into the mixer bowl (with a dough hook) and add the remaining ingredients. Knead for 3-4 minutes. Cover and let the dough rest at room temperature for about an hour, until the mass doubles.

Meat mixture

2 onions, red / white
Ground black pepper 
600 gr. ground beef or lamb
1 teaspoon salt
1 teaspoon cumin
1 teaspoon ground coriander seeds
Pepper mix (4 colors)
1/2 teaspoon red paprika
1/2 teaspoon cinnamon
A handful of pine nuts

Fry the onion until they become transparent. Add pepper and meat and cook until you get crumbs of meat. Add the rest of the spices, the pine nuts and cook a little longer - until no liquid remains in the pan.

Tomato sauce

100 gr tomato paste
150 gr. water
1 clove of garlic -sliced
1 teaspoon bouillon
1 teaspoon of sugar
1/2 teaspoon cumin
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon paprika
1/2 teaspoon cinnamon
Pinch of ground coriander seeds
1/4 teaspoon ground black pepper

Bring water and tomato paste to a boil.  Lower the heat, add the garlic and spices and bring to a boil once more. The sauce has a very strong and dominant flavour - not to worry, all the flavorous complete each other at the end.

Baking

Preheat oven to 225 C. degrees. Roll out the dough on a floured surface to a large circle, or a few small ones. Brush with olive oil and then add the tomato sauce. Spread the meat mixture. Bake for 12 minutes.









תגובה 1:

  1. אנחנו משפחה של חולי פיצה. לא משנה עם מה ועם מי. אפילו קופיקו
    היה מתבייש אם הוא היה רואה אותנו אוכלים פיצה :)

    השבמחק