נתח מספר 5 (יש להוציא מהמקרר כ- 30 דקות לפני שמכניסים לתנור החם)
3 שיני שום קלופות ופרוסות
1/2 כוס חרדל דיז'ון
1/3 כוס דבש
כ- 7 ענפי טימין
4 תפוחי אדמה, קלופים, שטופים וחתוכים לרבעים
1 בטטה חתוכה לאותו הגודל של תפוחי האדמה
1 בצל חתוך לרבעים
3 שיני שום עם הקליפה
שמן קנולה
מלח גס ופלפל
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה1 כפית קייג'ון
1 כוס מים רותחים
8 ענפי רוזמרין
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
מניחים את תפוחי האדמה, הבטטה, בצל ושום בתבנית עמוקה. משמנים היטב, בעזרת הידיים, את הירקות. ממליחים ומפלפלים. מערבבים בקערית הפפריקה, הקייג'ון והמים הרותחים ויוצקים מעל לתפוחי האדמה. מפזרים מעל את ענפי הרוזמרין.
עם סכין חדה מנקבים חריצים בבקר ומכניסים את פרוסות השום. מערבבים את הדבש, החרדל ועלי הטימין ומורחים בנדיבות על הבקר משני הצדדים. מניחים בתבנית מעל לתפוחי האדמה, הצד השומני כלפי מעלה. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור. מיד מנמיכים את הטמפרטורה ל- 220 מעלות ומשאירים כך למשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף, מנמיכים טמפרטורה ל- 180 מעלות וצולים למשך כשעה נוספת, או עד שמגיעים לדרגת העשיה הרצויה. מומלץ להיעזר במד טמפרטורה לשם כך. מוציאים מן התנור ומכסים בנייר כסף שוב, למשך כ- 15 דקות.
Top blade (flatiron) cut of beef (take out of the fridge 30 minutes before it goes into the oven)
3 cloves garlic, peeled and sliced
1/2 cup Dijon mustard
1/3 cup honey
7 branches of thyme
4 potatoes, peeled and washed
1 sweet potato peeled and washed
1 onion, cut into quarters
3 cloves of garlic, unpeeled
Canola oil
Kosher salt and pepper
1 heaping teaspoon sweet paprika
1 teaspoon Cajun
1 cup boiled water
8 sprigs of rosemary
Preheat oven to 250 degrees.
Cut the potatoes and sweet potato into pieces of the same size. Place the potatoes, sweet potato, onion and garlic in a large tin. Drizzle oil and rub until all the veggies are well coated with oil. Season with salt and pepper.
Combine paprika, Cajun and boiling water and pour into the tin.
Scatter the rosemary branches on top of the vegetables.
With a tip of a knife cut slits in the beef and insert the garlic slices. Mix honey, mustard and thyme. Rub both sides of beef with the mustard- honey mixture. Place the beef in the tin, on top of the vegetables.
Cover the with aluminum foil and place in the oven. Immediately turn the heat down to 220 degrees and cook for 30 minutes. Remove the foil, turn the heat down to 180 degrees and cook for another hour. When the beef is cooked to your liking take the tin out of the oven and cover it with aluminum foil again, for about 15 minutes.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה