מדובר בשניצל עבה ועסיסי, ממולא בפסטרמה, חרדל ומלפפון חמוץ. כאן מובא מתכון בגרסה ישראלית וכשרה, ממטבחה של אמי, בשינויים קלים.
2 חתיכות חזות עוף שלמים, חצויים וללא עצם.
3 ביצים
3 כפות חרדל
קורט פלפל
קורט מלח
קורט פפריקה מתוקה
3 מלפפונים כבושים במלח, פרוסים לאורכם
2-3 כוסות כוסות פירורי לחם
פסטרמה הודו או עוף- באיזה טעם שאוהבים
שמן קנולה לטיגון
מניחים את חזה העוף על משטח חיתוך ומאמצע קצהו העבה מכניסים סכין חדה לאורך- כמעט עד לסופו, ויוצרים כיס למילוי. נזהרים שלא לחתוך עד הסוף. והכי קל לבקש מהקצב…
בקערה טורפים היטב ביצים, כפית חרדל, קורט פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. בצלחת נפרדת מפזרים את פירורי הלחם.
מורחים כל כיס בכמות נדיבה של חרדל. מניחים פרוסת מלפפון חמוץ על פרוסת פסטרמה ומגללים לרול. מכניסים לכיס. מצפים היטב בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מכינים באותה הדרך את שאר הנתחים.
מחממים כ- 1 ס"מ שמן במחבת. כשהשמן חם מוסיפים את שניצלים. מטגנים משני הכיוונים עד שהנתחים שחומים, זהובים ופריכים.
An Israeli- Kosher version for the famous cordon bleu, straight out of my mom's kitchen. We're talking about fried chicken breast, filled with mustard, pastrami and pickled cucumber.
2 pieces of chicken breasts, skinned, boned and halved
3 eggs
3 tablespoons mustard
Pinch of pepper
Pinch of salt
Pinch of sweet paprika
3 pickled cucumbers, sliced lengthwise
2-3 cups cups bread crumbs
Pastrami (turkey or chicken) of your choice
Canola oil for frying
Using a small sharp knife- cut a pocket in each chicken breast (start from the thick side and cut through 2/3 of its length). Spread a generous amount of mustard within the pocket. Take a slice of a pickled cucumber and place it on one slice of the pastrami. Roll and place within the pocket.
Whisk the eggs, 1 teaspoon of mustard, sweet paprika, salt and pepper until combined. In a clean plate spread the bread crumbs. Dip the chicken breasts in eggs and coat with bread crumbs. Warm 1- 1.5 cm of oil over a medium heat. Fry the chicken breasts on both sides until golden brown and cooked through.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה