יום שלישי, 11 בספטמבר 2012

צלעות עגל בדבש ואגוזים~ Veal chop with honey & nuts




שנה חדשה בפתח… והנה מתכון חגיגי כיאה לערב חג- צלעות עגל מרשימות בציפוי קראנצ'י של אגוזים וזיגוג דבש מעל.

המתכון המקורי שייך לסוזי פישביין. כאן הוא מובא בגרסה שלי עם שינויים קלים.

6 מנות

1/2 1 כוסות אגוזי לוז ללא קליפה או אגוזי מלך
1 שן שום
1/2 בצל קטן סגול
1/2 כפית חרדל
4 כפות דבש (או סילאן)
כף טימין טרי
6 צלעות עגל עם העצם
מלח ופלפל

מחממים תנור מראש לצליית גריל. במעבד  מזון טוחנים את האגוזים, השום והבצל. מוסיפים את הדבש והחרדל ומעבדים בפולסים עד ליצירת מחית. מערבבים פנימה את הטימין. 
מתבלים את הצלעות במלח ופלפל משני הצדדים. מניחים בתבנית את הצלעות- צולים בשליש עליון של התנור כ- 5 דקות מכל צד. מורחים את הצלעות בתערובת שהכנו (אני לא התאפקתי וזילפתי מעל לתערובת עוד קצת דבש, שלא תחסר מתיקות…). מחזירים לתנור- הפעם  הכי רחוק ממקור החום, למשך כ- 10 דקות נוספות (אני הוצאתי אחרי 7 דקות. הדבר תלוי בתנור, בדרגת העשיה שאתם אוהבים ובגודל הנתח. הכי פשוט להיעזר במד טמפרטורה). בודקים מדי פעם שהציפוי לא נשרף. 


Here's one for Rosh Hashanah. An impressive- no- fuss recipe. With honey, of course. 

Original recipe- by Suzie Fishbein. Here is a version of mine -with a few changes.

6 servings

1 1/2 cups hazelnuts (without shell) or walnuts
1 clove of garlic
1/2 small red onion 
1/2 teaspoon mustard
4 tablespoons honey (or date honey- sillan)
1 tablespoon fresh thyme
6 veal chops with bone
Salt and pepper

Preheat oven to broil.  Use a food processor to mince nuts, garlic and onion. Add the honey and mustard and process in pulses to make a paste. Stir in the thyme.
Season the veal chops with salt and pepper on both sides. Place them on a tray, in the upper third of the oven and broil 5 minutes on each side. Spread the paste (I could not help myself at that point and poured an extra amount of honey on top of it…). Return to the oven - this time place the tray as far as you can from the source of the heat, for about 10 minutes (It took me 7 minutes), Occasionally checking to make sure the crust does not burn.



תגובה 1:

  1. אנונימי22 ספטמבר, 2012

    נראה טעים בטירוף. חייב לנסות....

    השבמחק