יום שני, 10 בספטמבר 2012

פריטטה של אחרי בריכה ~ Post swimming frittata





יכולתי גם לקרוא לה פריטטה ים תיכונית. אבל משהו בה איכשהו תמיד מתאים לי בדיוק אחרי שאני חוזרת מהבריכה והגוף צמא לארוחת חלבונים קלילה ומהירה. אז הנה לפניכם- ארוחת קיץ צבעונית…


1 בצל קצוץ לקוביות
1 כף זיתים שחורים
8 עגבניות שרי חצויות
1/2 כפית אורגנו
מלח ופלפל
1/3 כוס חלב
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
25 גרם גבינה בולגרית או פטה

מחממים תנור ל- 180. במחבת עמיד לתנור מרססים שמן ומטגנים בצל עד שמתרכך. אם צריך מוסיפים מעט מים, אין צורך בעוד שמן לטעמי. מוסיפים זיתים ועגבניות, פלפל ואורגנו ומבשלים עוד כדקה. טורפים את הביצים, חלב ומלח היטב. מוסיפים פטרוזיליה וטורפים שוב. מעבירים למחבת. משאירים על האש עוד שתי דקות, עד שדפנות הפריטטה מתחילות להתגבש. מפוררים בידיים את הגבינה ומפזרים מעל. מעבירים לתנור לעוד 7 דקות- עד שהחלק העליון של הפריטטה מתייצב.




1 chopped onion
1 tablespoon black olives/ Kalamata
8 cherry tomatoes, halved
1/2 teaspoon oregano
salt and pepper
1/3 cup milk
2 eggs
handful of chopped parsley
25 grams of feta cheese, Crumbled

Preheat oven to 180 C./ 350 F.  Grease a pan (I use oil spray) and fry onions until softened. If necessary add some water to the pan, there's no need in extra oil. Add olives, tomatoes, pepper and oregano and cook for another minute. Beat eggs, milk ,salt and whisk well. Add parsley and pour into pan. Cook for about 2 minutes and add the cheese. Place the pan in the oven and bake for another 7 minutes - until the top of the frittata is firm.


תגובה 1: