עוף בדבש דבורים ודבש תמרים, עם תפוחים, צימוקים ורוטב רימונים. בעל חמיצות מתקתקה ורוטב ענברי. מה יותר מתאים מזה לשולחן החג?
זמן הכנה: 15 דקות
זמן צליה: 2-3 שעות
2 בצל סגול קלוף וחתוך לשמיניות (יש להשאיר את הבסיס מחובר)
10 שיני שום עם הקליפה
2 תפוחי עץ ירוקים, עם הקליפה חתוכים לקוביות עבות
10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות עבות
2 בטטות קלופות, חתוכות לשמיניות
3 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות עבות
שני חופני צימוקים כהים
קורט מלח גס
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס תרכיז רימונים
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס מים רותחים
6 כרעיים מחולקות, עם עור
1/4 כוס חרדל
1/4 כוס דבש
1/3 מיץ לימון
1 כפית פלפל שחור
שמים את כל הירקות, הצימוקים ותפוח העץ בתבנית. מפזרים מלח גס. מערבבים את חומרי רוטב הרימונים ויוצקים מעל. מפזרים את הקינמון והמלח הגס. ממקמים את העוף בתבנית, צד העור כלפי מעלה. מערבבים את חומרי מרינדת החרדל ומברישים את העוף. מכסים היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעתיים, בחום של 160 מעלות. כל 40 דקות לערך מושחים שוב את העוף בנוזלי המרינדה. לאחר שעתיים מעלים טמפרטורה ל- 200 מעלות. מסירים את נייר הכסף, מושחים שוב את העוף וצולים בין 30 -40 דקות נוספות עד להשחמה של העוף. אם לאחר זמן זה הירקות עדיין אינם רכים- מוציאים את העוף ומשאירים בתנור את הירקות עד שמתרככים (לי זה לקח עוד 20 דקות).
Preparation time: 15 minutes
Roasting time: 2-3 hours
2 red onions, peeled and cut into eighths (keep the base attached)
10 cloves garlic, unpeeled
2 green apples, skinned
10 medium potatoes, peeled
2 sweet potatoes, peeled
3 carrots, peeled and sliced
Two handfuls of dark raisins
Pinch of kosher salt
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon cinnamon
1/4 cup pomegranate syrup
1/4 cup sillan (date honey)
1/2 cup hot water
6 chicken thighs, split, with skin on
1/4 cup mustard
1/4 cup honey
1/3 lemon juice
Pinch of black pepper
Cut the apples, potatoes and sweet potatoes into thick cubes. Place all the vegetables, apples and raisins in a tin. Mix all ingridiants of the pomegranate sauce and pour over. Sprinkle cinnamon and salt.
Put the chicken thighs, skin side up. Mix all ingredients of the mustard marinade and brush the chicken. then cover tightly with foil and put in the oven to cook slowly, at low heat, for 2 hours. every 40 minutes brush the chicken again with the marinade. Remove the foil from the tin, and turn up the oven to 200 degrees C. Cook the uncovered chicken for another 30 minutes. If by that time the vegetables are not cooked through- take the chicken out, and cook the vegetables for another 20 minutes or so, until softened.
Put the chicken thighs, skin side up. Mix all ingredients of the mustard marinade and brush the chicken. then cover tightly with foil and put in the oven to cook slowly, at low heat, for 2 hours. every 40 minutes brush the chicken again with the marinade. Remove the foil from the tin, and turn up the oven to 200 degrees C. Cook the uncovered chicken for another 30 minutes. If by that time the vegetables are not cooked through- take the chicken out, and cook the vegetables for another 20 minutes or so, until softened.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה